OUR SHEEP BREEDS

SUFFOLKS

The Suffolks are unique sheep breed, which first mentioned in the books already at 1774. and has proven itself more then 200 years all around the world. The Suffolk sheep breed was originally developed in England as the result of crossing Southdown rams on Norfolk Horned ewes, and official breed name earned already at 1810.

The Suffolk sheep for us is the LOVE at the first sight: black, opened face, without horns, with large, black ears, black, strong, shorthaired legs, beautiful and sturdy body, calm and very friendly character  - that all make this breed the most attractive and beloved breed in the world.


DorperI 

Dorper aitu šķirne ir izveidota Dienvidāfrikā 1930-ajos gados, krustojot Persiešu melngalvaino aitu ar Dorsetas ragaino teķi, ar mērķi iegūt ļoti labu gaļas kvalitāti pie ekstensīviem (dabīgiem un bioloģiskiem) turēšanas apstākļiem. Dorper jēriem raksturīga liesa un maiga gaļa, bez specifiskās piegaršas, fantastisks tauku sadalījums liemenī - ideāls muskuļaudu īpatsvars - līdz 65% un tikai līdz 22% tauku.  Pašreiz tiek uzskatīts, ka Dorper jēru gaļai ir labākā kvalitāte Eiropā.


RomanovI

Romanovas aitu šķirne ir tiešām tīra, dabas izveidota un "cilvēku neskarta" šķirne, kas nākusi no Volgas upes ielejas Krievijā. Līdz ar to šīs aitas labi piemērojas jebkuriem dzīves apstākļiem, ir ļoti auglīgas, vidēji 3-4 jēriņi vienā reizē, jēriņi ir ļoti dzīvotgriboši - pie mātes pupa tiek jau savas dzīves pirmajās minūtēs, dzemdību norise ir viegla un aitas ir ļoti ļoti labas mammas savam prāvajam jēru bariņam.

merino

Vācu Merino aitu šķirni radīja 18-ajā gadsimtā Vācijā, sapārojot Dienvidvācijas vietējās aitas ar no Francijas un Spānijas ievestajām smalkvilnas Merino aitām. Tā radās šķirne, no kuras iegūst gan slaveno mērinvilnu, gan izcilas garšas gaļu, kurai nav specifiskās aitu tauku piegaršas. Šīs aitas ir baltas, vidēja lieluma un spēcīgu ķermeni, ar lielām, baltām, nokarenām ausīm un vilnas cekulu uz pieres, ar garām slaidām kājām, lai piermērotos dzīvei ganībās un kalnainos apvidos.

Mūsu aitas un jēri ganās dabīgās pļavās, pakalnos un krūmājos, salasot savos vēderos daudz un dažādu veidu zālītes, lapiņas, skujiņas, kas veido ne tikai viņu veselību un dabīgo dzīves vidi, bet arī veido jēru gaļas garšas kvalitāti un īpašības, muskuļiem ir augsts Omega-3 taukskābju procents un gaļai dabīgo pļavu zālīšu un mežu aromāts. Arī gaļas eksperti ir pārliecināti – bioloģiskā gaļa garšo labāk, tās garša ir tīrāka, pilnīgāka, bagātīgāka – jo gaļas garšu ietekmē tas, ko ēd lopi. Jo labāka, dabīgāka barība un mierīgāka dzīve, jo gardāka gaļa. Zāli ēduši dzīvnieki ir liesāki, to gaļa nav padarīta treknāka, mākslīgi tos nobarojot. Un pateicoties garšas intensitātei, arī pietiek ar mazāku porciju.


 .